Campania HAI PE NET 2017 ( 27.03-2.04)

Gow long logo

COMUNICAT DE PRESĂ
24.03.2017

 

Hai pe Net 2017 – Primăvara oportunităților digitale!

 România răspunde pentru al 8-lea an consecutiv provocărilor adresate de Telecentre-Europe în Campania pan-europeană Get Online Week 2017! Fundația EOS România va organiza și în acest an Campania Hai pe Net – o campanie care își propune să aducă mai mulți români în spațiul virtual. Campania se va desfășura în perioada 27 martie – 2 aprilie 2017. În acest an, partenerul oficial al campaniei este Asociația Națională a Bibliotecilor Publice din România. Peste 300 de parteneri, organizații neguvernamentale, instituții publice și ONG-uri s-au alăturat în acest an campaniei din România.

La fel ca și în anii anteriori, Campania Hai pe Net 2017 se va focaliza pe cele două direcții mari prioritare de incluziune digitală: în primul rând pe atragerea persoanelor care nu au folosit niciodată un calculator sau internetul și în al doilea rând pe promovarea unor instrumente online care să ajute tinerii să-și evalueze competențele digitale și să își crească șansele de angajare.

Conform statisticilor recente publicate de Comisia Europeană, România se clasează în continuare pe ultimul loc în Europa în Indexul Societății și Economiei Digitale (DESI 2017). Deși conectivitatea a înregistrat o creștere bună în România pe parcursul anului 2016, capitolele Capital Uman, Utilizarea Internetului, Integrarea Tehnologiilor Digitale și Serviciile Publice Digitale ne situează în continuare printre ultimii în Europa.

Gabriela Barna, director al Fundaţiei EOS România afirmă: „Campania Hai pe Net este pentru noi un instrument de promovare a incluziunii digitale în România. Ca să fiu sinceră, cred că de acum înainte ar trebui să organizăm această campanie săptămânal – avem enorm de mult de recuperat și nu cred că suntem singurii care suntem îngrijorați de această situație. Prin campania Hai pe Net! încercăm să facem mesajul nostru auzit în spațiul rural și urban, în sectorul comercial și public, în rândul organizațiilor neguvernamentale și a grupurilor comunitare și la nivelul cetățenilor – nu pierdem nici o ocazie în care putem să punctăm importanța competențelor digitale!”

Partenerii campaniei Hai pe Net 2017 estimează atragerea unui număr de aproximativ 10.000 de persoane în activitățile specifice ale campaniei.  Toate activitățile derulate de partenerii campaniei sunt gratuite pentru cei interesați. La finalul lunii aprilie 2017, Fundația EOS va premia cei mai activi parteneri Hai pe Net și va acorda distincții celor implicați.

(Comunicat al Fundatiei EOS)

Liceul nostru participa la aceasta campanie incercand sa oferim cat mai multe instrumente online elevilor pentru a-i  ajuta in viitorul din ce in ce mai digitalizat. In acelasi timp dorim sa implicam si colegii profesori prin accesarea cursurilor online cu resursele oferite, astfel incat sa ne putem adapta lectiile cerintelor prezentului – in masura posibilitatilor materiale existente in scoala.

LogoHPN(1)

prof. Mihaela Contescu

Inscriere si regulament HAI PE NET 2017

Categorii: Fără categorie | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat: