HAI PE NET 2017

Liceul Tehnologic „1 Mai”, Municipiul Ploiești participă la campania HAI PE NET 2017 organizată de Fundația EOS România  – o campanie care își propune să aducă mai mulți români în spațiul virtual. Campania se va desfășura în perioada 27 martie – 2 aprilie 2017. România răspunde pentru al 8-lea an consecutiv provocărilor adresate de Telecentre-Europe în Campania pan-europeană Get Online Week 2017!

Provocați de această acțiune încercăm să oferim cât mai multe instrumente online elevilor pentru a-i  ajuta în viitorul ce se anunță din ce în ce mai digitalizat. In același timp dorim să implicăm și colegii profesori prin accesarea cursurilor online cu resursele oferite, astfel încât să ne putem adapta lecțiile cerințelor prezentului – raportate la posibilitățile materiale existente în școală.

Prima zi, 27 martie 2017, a debutat în cazul nostru cu activități ce au implicat elevii și propriile smartphone-uri. Tot mai mulți elevi dețin aceste aparate și, implicit, au cartele sau abonamente cu internet inclus. Ce poate fi mai plăcut decât să poți folosi telefonul în oră cu acordul profesorului? Campania HAI PE NET 2017 a reamintit unor profesori că smartphone-ul poate fi utilizat și în scopuri educative, astfel încât, chiar dacă nu ne încadrăm la secțiunea primul click pe net, putem participa la utilizarea instrumentelor online, fiind prima temă rezolvată 100% în clasă folosind internetul: la ora de opțional ”Educație pentru drepturile de autor” elevii au reținut în mod sigur cele două produse românești care au indicație geografică protejată, precum și produse din alte țări cu aceeași caracteristică!

O altă activitate din cadrul campaniei HAI PE NET 2017 a fost utilizarea smartphone-ului în timpul orelor de studiu pentru a „juca” online. O oră de psihologie în care verificarea cunoștințelor s-a realizat cu ajutorul jocului online KAHOOT! a creat emoții diverse elevilor care au participat în echipe la acest joc, deoarece nu toți aveau activat internetul pe telefoane pentru a participa individual. Mimica lor în timpul jocului a fost o răsplată imensă pentru mine ca profesor, uitând în acest fel orele petrecute în fața calculatorului pentru a le pregăti acest joc!

Trăim într-o Românie din ce în ce mai digitalizată!

Vă invităm să susțineți incluziunea digitală în România cu un simplu click pe link-ul de mai jos.

http://www.esurveyspro.com/Survey.aspx…

profesor Mihaela Contescu

director adjunct Liceul Tehnologic ”1 Mai”, Municipiul Ploiești

Categorii: Fără categorie | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat: