LA MULTI ANI Romania – CENTENAR 100

 

Celebrarea MARII UNIRI a fost marcata la nivelul liceului nostru prin participarea directorului adjunct la Cercul directorilor organizat de Scoala Gimnaziala Bassarabescu, intalnire in cadrul careia domnul primar Adrian Dobre a oferit cate un set de 3 hărţi interactive fiecărei unităţi şcolare din municipiu.

In cadrul unitatii noastre dirigintii si profesorii, alaturi de elevii pe care ii coordoneaza, au realizat ore deschise de dirigentie cu tema Centenarului, lectii interdisciplinare, manifestari artistice, au contribuit la pavoazarea salilor de clase si holulilor liceului.

Doamna profesor de limba romana Vagneti Mihaela prezinta activitatea sustinuta impreuna cu domnul profesor de istorie Sirbu Robert:

„În ajunul celebrării celui mai important moment din istoria neamului nostru, elevi de la clasele a XII-a B, a X-a A, a X-a D și a IX-a B au adus laolaltă cunoștințele istorice, cultura literară și emoția într-o activitate interdisciplinară și transcurriculară dedicată unui eveniment excepțional, Marea Unire. Lecția, desfășurată în amfiteatrul liceului, a fost prilej de reactualizare a trecutului istoric, de reconfirmare a conștiinței naționale prin creațiile literare recitate și de manifestare a demnității și a identității naționale.

Activitatea a debutat cu intonarea imnului de stat, fapt impus de solemnitatea momentului, fiind apoi prezentate premisele istorice, dar și etapele esențiale în realizarea Marii Uniri. Elevii au prezentat evoluția și semnificațiile însemnelor de stat: stema, imnul și drapelul, realizându-se conexiuni între diferite perioade istorice, marcate de ideologii politice specifice. Latura artistică, sensibilă a activității s-a realizat prin recitaluri poetice și cântece de suflet, cu imbold patriotic.

Sentimentele unanim resimțite au fost acelea de respect față de martirii neamului nostru și de mândrie națională. NOI SUNTEM ROMÂNI! LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!”

 

Preşcolarii liceului nostru, alături de doamnele educatoare, au marcat acest eveniment prin diverse activitati realizate in gradinita.

Categorii: Fără categorie | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat: