“I am happy with myself“ – ERASMUS + KA2

images

 

 

 

 

Dragi colegi,părinți, elevi, resprezentanți ai comunității locale,

avem plăcerea de a vă anunța că începând cu 01.09.2019, Liceul Tehnologic „1 Mai”, Ploieşti va fi coordonator  al   proiectului Erasmus+  cu  titlul I am happy with myself “, 2019-1-RO01-KA229-063340_1.

Proiectul  a fost aprobat în cadrul acțiunii KA2 – parteneriate strategice în domeniul școlar – proiecte de schimb interșcolar, parteneri fiind licee și școli din: Turcia-“Ramazan Atil Anadolu Lisesi“, Lituania -„Jono Pauliaus II gimnazija”, Belgia– „Prizma – Campus College”  și Germania-„Friedrich-Rückert-Gymnasium”. Proiectul  se va derula pe parcursul a doi ani începând cu 01.09.2019 până la data de 31.08.2021, iar finanțarea va fi din fonduri europene nerambursabile.

Inițiativele sociale își propun să creeze o schimbare de durată în domeniile în care sunt prezente, să facă cunoscute soluțiile și să elimine problemele obținând sprijinul societății pe termen lung.

O serie de programe de sprijin au fost dezvoltate în Uniunea Europeană pentru dezvoltarea întreprinderilor mici, creșterea competitivității și încurajarea internațională a antreprenoriatului. De exemplu cultura antreprenorială în Turcia în ultimii ani răspândită și încurajată este să dezvolte  întreprinderile la nivel individual. Se poate spune că antreprenoriatul câștigă putere datorită ultimelor evoluții tehnologice și așteptărilor economice.

Participarea femeilor la viața profesională a crescut.

Fiecare școală va lucra cu grupuri mici,  având loc în fiecare lună două evenimente și fiind asigurată cooperarea dintre școli. Se vor examina propriile femei antreprenoriale, din știință,  artă, educație și producție.

 Schimburile între țări, pe lângă îmbunătăţirea cunoştinţelor lingvistice, apropierea popoarelor și o mai bună cunoaștere a culturilor regionale, participă la mobilizarea elevilor și a școlilor în scopul:

–  dezvoltării antreprenoriatului social și antreprenoriatului feminin- depistării și depășirii obstacolelordin calea femeilor antreprenoare- creării și conștientizării personale- colaborării – bucuriei- schimbului intercultural- Dobândirii de abilități digitale, conform atitudinilor de conviețuire și de acceptare necesare tuturor generațiilor prezente și viitoare.Avem  femei antreprenoare, femei care lucrează în cercetare, în artă, educație și producție dar și femei casnice. Ele toate deși diferite, contribuie la dezvoltarea umanității. Să facem cunoscute punctele forte ale noastre !

Echipa de proiect

Sprijinul acordat de Comisia Europeană pentru elaborarea acestei publicații nu constituie o aprobare a conținutului, care reflectă doar opiniile autorilor, iar Comisia nu poate fi trasă la răspundere pentru orice utilizare a informațiilor conținute în aceasta.

 

 

Categorii: Fără categorie | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat: