European Money Week – 18-24 martie 2024

Global Money Week – GMW – este o campanie anuală globală de conștientizare cu privire la importanța asigurării faptului că tinerii, de la o vârstă fragedă, sunt conștienți din punct de vedere financiar și că dobândesc treptat cunoștințele, abilitățile, atitudinile și comportamentele necesare pentru a lua decizii financiare sănătoase și, în cele din urmă, pentru a obține o situație financiară bună. -fiinta si rezistenta financiara.

În cadrul acestei săptămâni, elevi cu vârsta de până în 16 ani de la clasa 9B, coordonați de prof. Mihaela Contescu, au participat joi 21 martie 2024 la CONCURSUL European Money Quiz organizat de Institutul Bancar Român la nivel național, desfășurat pe platforma kahoot, moderator fiind Pavel Bartoș. Au fost 3 sesiuni cu aproximativ 2000 de participanți, elevii liceului nostru participând în cadrul celei de a doua sesiuni.

Sâmbătă 23 martie 2024, elevi de la clasele 10B, 11A au participat online, pe platforma zoom, la concursul național de educație financiară – Olimpiada A.S.F – organizată de Autoritatea de Supraveghere Financiara  în parteneriat cu Uniunea Națională a Societăților de Asigurare Reasigurare din România.

Olimpiada A.S.F. își propune să contribuie activ la creșterea nivelului de educație financiară în rândul tinerilor. Este important ca ei să cunoască în mod corect principiile și mecanismele pieței financiare non-bancare, precum și produsele și serviciile aferente acesteia.

https://edutime.ro/olimpiada-asf

Toate aceste concursuri au ca scop familiarizarea elevilor cu noțiunile financiare și identificarea corectă a acestora în viața de zi cu zi.

prof. Mihaela Contescu

Categorii: Fără categorie | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un comentariu

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.