28 februarie – Ziua Protecţiei Civile

La 28 februarie, an de an, este sărbătorită Ziua Protecţiei Civile sau Ziua Apărării Civile, zi în care, în anul 1933, a luat fiinţă protecţia civilă în România, prin Decretul Regal nr. 468, care aproba „Regulamentul de funcţionare a Apărării Pasive contra atacurilor aeriene”.

Prin expresia PROTECŢIA CIVILĂ se înţelege îndeplinirea tuturor sarcinilor umanitare destinate să protejeze populaţia civilă împotriva pericolelor, ostilităţilor sau a catastrofelor şi s-o ajute să depăşească efectele lor imediate, asigurând condiţiile necesare supravieţuirii acesteia (art. 61 din cuprinsul Convenţiilor de la Geneva din 2 august 1949 privind protecţia victimelor conflictelor armate).

La Liceul Tehnologic „1 MAI”, Municipiul Ploiești s-a desfășurat activitatea cu ocazia Zilei protecției civile, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova, Detașamentul 2 de pompieri Ploiești.

Au fost informați și instruiți elevii și profesorii liceului cu privire la modul de acordare a primului ajutor și comportarea în situații de urgență, specifică diferitelor tipuri de risc.

Cei prezenți au conștientizat faptul că responsabilitatea cetățenilor este să se informeze cu privire la riscurile din zona unde locuiesc, să cunoască acțiunile pe care trebuie să le întreprindă după imediata producere a unui dezastru, atunci când autoritățile responsabile pot fi suprasolicitate de cereri urgente de ajutor, și să cunoască măsurile de prim ajutor.

Au participat toți elevii liceului și cadrele didactice, prezentarea fiind realizată de reprezentanți ai Detașamentului 2 de pompieri Ploiești, sub coordonarea plt.adj. Nițu Viorel.

Prof. Ignat Carmen Liliana

Categorii: Fără categorie | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un comentariu

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.